Grill na weselu. Myślałyście o czymś takim? Może okazać się to bardzo trafionym sposobem podania posiłków na Waszym weselu!

Szwedzki bufet z zimnymi przekąskami, Candy bar z ogromem słodkich przysmaków, wiejski stół…to tylko niektóre propozycje podawania jedzenia w trakcie wesela. Skomponowanie odpowiedniego menu dla gości bywa pracochłonne. Szczególnie wtedy, gdy wśród gości są osoby z różnymi dietami, alergiami. W takich przypadkach konieczne jest powiadomienie kuchni danego obiektu, o przygotowanie odpowiedniego menu dla wymagających gości.

Jednak w większości organizowanych wesel, wszyscy jedzą wszystko. Takie okoliczności nie zmuszają nas do wymyślania wyrafinowanych dań. Zatem możemy sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa i zamiast podawania ciepłych posiłków przez kelnerów, sami wybierzmy co chcemy w danej chwili zjeść. Na pomoc przychodzi nam gorący bufet w formie grilla.

Wiele sal w swojej ofercie zapewnia taką formę bufetu, zamiast serwowania dodatkowych ciepłych posiłków w trakcie wesela.

Co możemy przemycić na grilla? Odpowiedź brzmi: wszystko!!
Mięso

Wszyscy mięsożercy ucieszą się na widok steków, grillowanych żeberek czy skrzydełek z kurczaka. Dodatki do mięs w postaci różnych sosów, urozmaicą smak wybranej potrawy. Porządny kawałek mięsa zaspokoi potrzeby męskiej część gości.

Ryby

Alternatywą do ciężkiego steka… Zdrowe, znajda poparcie u osób dbających o dietę, jak i u mam dzieci, które  też częściej zjedzą delikatną rybkę niż kawałek kotleta.

Warzywa

Grillowane warzywa również zdadzą egzamin. Można je zastosować jako dodatek do mięs, lub skomponować własną sałatkę jako danie główne. Grillowane szparagi, papryka, pachnąca kukurydza, cukinia, to tylko niektóre warzywa nadające się na grilla. Ogranicza nas tylko wyobraźnia.

Owoce morza

Dla osób kochających owoce morza, to nie lada okazja spróbowania tych rarytasów w formie grillowej. Krewetki, langustynki, a nawet homar mogą pojawić się nad ogniem. Wszystko zależy od gustów gości. Jednak z biegiem czasu co raz więcej pojawia się smakoszy owoców morza więc taka propozycja może pojawić się na waszej liście menu.

Owoce

Grill na słodko? Owszem! Przygotowane szaszłyki z różnymi owocami, sprawdza się jako słodka przekąska. Próbowaliście grillowanego banana? Mniam.

 

Autor:Estera

One thought to “Grill nie tylko na działce!”

  • Julia

    Ja miałam grill na oczepinach i to był świetny pomysł 🙂 Bardzo dobrze wspominam ten pomysł, szczególnie, że brałam ślub w czerwcu, jak było bardzo ciepło!

    Odpowiedz

Leave a comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *